ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la seminarul OCDE privind implicarea cetățenilor în politica de coeziune

În perioada 7-8 iunie 2023, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a organizat, la sediul său de la Paris, un seminar de schimb de bune practici pentru cele șase proiecte pilot finanțate de DG REGIO privind implicarea cetățenilor în politica de coeziune.

Din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a participat Gilda Niculescu, șef Serviciu Gestionare Program în cadrul Autorității de Management a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027. De asemenea, la eveniment au luat parte Sorin Munteanu, director general al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Cristian Cobelschi, consilier juridic în cadrul UNCJR, precum și Diana Poșchină Penescu, director executiv în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

ADR Sud-Muntenia implementează un proiect pilot prin care vizează implicarea cetățenilor în selectarea și prioritizarea proiectelor aferente Priorității 6 – O regiune mai atractivă din cadrul Programului Regional Sud Muntenia 2021-2027. Proiectul este finanțat de DG REGIO, iar OCDE oferă asistență tehnică în ceea ce privește elaborarea metodologiei de implicare a cetățenilor în cadrul politicii de coeziune.

În cadrul seminarului au fost prezentate și dezbătute, împreună cu reprezentanții OCDE și DG REGIO, provocările cu care se confruntă în implementare cele șase proiecte pilot din Italia, Spania, România, Polonia și Slovacia.

Alte știri ADR Muntenia