ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la conferința „Cooperare Regională 2024 - Transformare Digitală și Tranziția către Comunități Inteligente”

Conferința „Cooperare Regională 2024 - Transformare Digitală și Tranziția către Comunități Inteligente” a avut loc în perioada 10-11 aprilie 2024, în Brașov.

Evenimentul a adus împreună o serie de stakeholderi importanți din domeniile de inovare, digitalizare, smart-city și din partea administrației publice, reprezentând o oportunitate deosebită pentru a împărtăși cunoștințe, dezbate strategii și identifica direcții comune pentru viitorul digital al României.

Din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a participat, în calitate de speaker, directorul Direcției Dezvoltare, Daniela Traian, care a vorbit despre oportunitățile de finanțare din Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027, destinate potențialilor beneficiari din sectorul public.

În prima zi a conferinței, participanții au avut oportunitatea de a interacționa cu lideri din domeniul inovației digitale și al dezvoltării regionale, reprezentanți ai Comisiei Europene, dar și reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților locale.

Ziua a continuat cu o serie de dezbateri și prezentări pe teme legate de inovația digitală și cooperarea regională, inclusiv paneluri despre centrele de inovare digitală, precum și nevoile autorităților administrației publice locale.

Cea de-a doua zi s-a concentrat pe discuții privind mecanisme alternative de sprijin și finanțare pentru transformarea digitală a orașelor din România, proiecte pentru sprijinirea comunităților locale și cercetare în domeniul securității cibernetice și al inovației în sectorul public.

WhatsApp Image 2024-04-10 at 17.21.47 (2)_0.jpeg
WhatsApp Image 2024-04-10 at 17.21.21.jpeg
3_14.jpg

Alte știri ADR Muntenia