ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la cea de 47-a ediţie a festivalului „Simfonia Lalelelor”

În perioada 19 și 21 aprilie 2024, în municipiul Piteşti, judeţul Argeş, s-a desfăşurat cea de 47-a ediţie a festivalului „Simfonia Lalelelor”. Organizat în Parcul Lunca Argeșului, dar și în zona centrală a orașului, evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană a cuprins, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative – simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile pline de bucurie și energie pozitivă.

Au onorat invitația primarului municipiului Piteşti, Cristian Gentea, ambasadori, reprezentanți ai Guvernului, parlamentari, oameni de afaceri, reprezentanți ai mediului academic și aleși locali și județeni. Din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, au participat la eveniment Liviu Mușat, directorul general al Agenției alături de Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului directorului general.

„Este o mare bucurie pentru mine să fiu prezent în acest minunat oraş. Am văzut un oraş din ce în ce mai înfloritor, în consonanţă cu tot judeţul. Mă bucur că Argeşul, Piteştiul au înţeles că pentru a deveni ceea ce îşi doresc şi ceea ce merită, o capitală a Munteniei, este mai important să facă decât să aştepte nu ştiu ce lege sau modificare a legislaţiei. Este foarte important să fii de facto în ceea ce îţi doreşti, decât de să aşteptăm acel de jure, care nu se ştie când va veni. Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce faceţi. Ne dorim ca Simfonia Lalelor să devină un brand, nu doar pentru judeţul Argeş, ci pentru toată regiunea Sud-Muntenia”, a declarat Liviu Gabriel Muşat, directorul general al ADR Sud-Muntenia.

Parcul Lunca Argeșului a fost transformat într-o adevărată oază de frumusețe, cu mii de lalele și alte flori, oferind un spectacol impresionant pentru toți cei prezenți. 460.000 de bulbi de lalele au fost plantați în întreg Piteștiul, dintre care 200.000 de lalele înfrumusețează Parcul Lunca Argeșului – inima întregului concept.

Este primul an în care Simfonia este promovată prin intermediul agențiilor de turism ca fiind eveniment de brand național și în care este introdusă într-un produs absolut nou de promovare: Pitești Museum Pass! Astfel, s-a promovat nu numai atractivitatea evenimentului în sine, ci și obiectivele din municipiu și din zona metropolitană: Galeriile Ilfoveanu, Memorialul Închisoarea Pitești și Muzeul Golești.

 

1_29.jpg
3_16.jpg
4_19.jpg
6_11.jpg
2_18.jpg
5_7.jpg

Alte știri ADR Muntenia