ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, la întâlnirea cu potențialii angajați

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat, în data de 14 septembrie, la sediul central din municipiul Călărași, un eveniment informativ destinat promovării oportunităților de carieră pentru absolvenții de studii superioare interesați să-și valorifice potențialul profesional în domeniul dezvoltării regionale. Liviu Gabiel Mușat, directorul general al ADR Sud-Muntenia, a prezentat, alături de directorii Agenției, oportunitățile de angajare disponibile, obiectivele instituției, cerințele posturilor vacante și familiarizarea potențialilor candidați cu activitățile derulate de instituția noastră. 

La eveniment au participat absolvenții de studii superioare din domeniile: tehnic, economic, juridic sau social, dornici să se alăture echipei noastre. Astfel, peste 50 de persoane din cele șapte județe ale regiunii Sud-Muntenia, aflate în căutarea unui loc de muncă, au răspuns invitației noastre de a participa la eveniment. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții interactive pentru a putea afla mai multe informații despre oportunitățile de carieră care vor fi disponibile la nivelul instituției, precum și prezentarea tipologiilor de bibliografii și subiecte folosite la concursurile de angajare. 

Ținând cont de volumul mare de lucru înregistrat la nivelul Agenției, în viitorul apropiat vor fi scoase la concurs mai multe posturi vacante.
În acest context, reamintim că ADR Sud-Muntenia deține rolul de:
•    Autoritate de management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 
•    Organism Intermediar pentru: Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020;
•    Programul Sănătate 2021-2027;
•    Programul Tranziție Justă  2021-2027, la nivelul județului Prahova.

În total, pe cele patru programe, ADR Sud-Munenia gestionează peste trei miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman. 
De-a lungul celor 25 de ani de activitate (1998 – 2023) ADR Sud-Muntenia a organizat numeroase evenimente pentru înlăturarea blocajelor apărute și clarificarea unor situații ivite pe parcursul implementări programelor cu finanțare europeană. Identificăm problemele întâmpinate de beneficiari sau părțile interesate în gestionarea fondurilor europene și venim cu soluții.
Misiunea noastră constă în stimularea dezvoltării sociale şi economice, echilibrate şi durabile a Regiunii, prin elaborarea şi implementarea de strategii şi programe, atragerea de investiţii şi promovarea Sud-Munteniei pe plan intern şi extern.

Capitalul nostru cel mai important îl reprezintă angajaţii Agenţiei, tineri, entuziaşti, competenţi, loiali, capabili să asimileze noul. Îi prețuim și credem că ei vor face posibilă punerea în aplicare a misiunii declarate.

Ca Agenție, am acționat în trecut, acționăm în prezent și vom acționa în viitor pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din regiunea Sud Muntenia, așa cum spune și motto-ul nostru: „Cu gândul în viitor, acționăm în prezent!”

Alte știri ADR Muntenia