ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia anunță aprobarea spre finanțare a două proiecte în cadrul primului apel al Programului Regiunea Dunării

Vineri, 20 octombrie 2023, Comitetul de Monitorizare al noului Program pentru Regiunea Dunării 2021-2027, a publicat lista cu cele 60 de proiecte care au fost aprobate în cadrul primului apel de propuneri de proiecte finanțate din Program Transnațional – Danube Region Programme. Acest apel a fost organizat în două etape: depunerea expresiilor de interes în perioada 29 septembrie 2022 - 21 noiembrie 2022 - au fost depuse 290 de expresii de interes, respectiv etapa de selecție a celor 90 de aplicații calificate în perioada 24 aprilie 2023 - 16 iunie 2023.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia s-a înscris în program cu două expresii de interes, atât în calitate de lider de proiect cât și ca partener, ambele fiind declarate câștigătoare. În România, în calitate de lider de proiect, au fost selectate pentru a doua etapă doar șase entități,  ADR Sud-Muntenia fiind singura organizație care a primit în final aprobarea proiectului.

Danube4SEecosystem -  Consolidarea dezvoltării economiei sociale prin implicarea Autorităţilor Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării este proiectul coordonat de către ADR Sud-Muntenia. Consorțiul este format din 14 parteneri din Regiunea Dunării. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta în comun politici inovatoare pentru întreprinderile sociale prin implicarea autorităților publice locale în ecosistemul de sprijinire a întreprinderilor sociale, pentru a spori ocuparea incluzivă în regiunea Dunării, sprijinind în același timp funcționarea sustenabilă a acestora.

Contractul de finanțare se va derula pe o perioadă de 30 de luni. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 1.880.000 euro, din care bugetul ADR Sud-Muntenia este de circa 260.000 euro.

Back on Track - Sprijinirea (re)integrarii pe piața muncii sau a educației NEET din mediul rural prin creșterea rezistenței și mobilității virtuale a acestora este cea de-a doua expresie de interes care s-a calificat pentru depunerea unei aplicații complete. Consorțiul este format din 12 parteneri, lider de proiect fiind ÖJAB  Austria - Austrian Young Workers Movement. Obiectivul principal al proiectului este promovarea și integrarea mai ușoară a tinerilor NEETs din mediul rural în societate, educație, formare sau pe piața muncii din regiunea Dunării. Prin soluții personalizate de educație și mentorat la distanță, proiectul facilitează incluziunea digitală a tinerilor NEETs din mediul rural, sprijinindu-i prin creșterea potențialului lor intelectual și a capitalului uman.

Contractul de finanțare se va derula pe o perioadă de 30 de luni. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 2.000.000 euro, din care bugetul ADR Sud-Muntenia este de circa 187.000 euro

 

Alte știri ADR Muntenia