ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a primit vizita reprezentanţilor Europe Direct

Miercuri, 20 martie a.c., Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a primit vizita reprezentanţilor Centrului Europe Direct Teleorman, prezenţi la Călăraşi pentru derularea unei acţiuni interactive în cadrul evenimentului de informare şi comunicare „Lecția de informare europeană”, la Colegiul Național „Barbu Știrbei”. Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General a primit delegaţia Europe Direct Teleorman, din care a făcut parte Marinela Ruşanu, manager proiecte europene, alături de Aurelia Bărbuţ, coordonator evenimente externe.

Centrul Europe Direct Teleorman se adresează tuturor cetăţenilor judeţului Teleorman şi nu numai, care caută informaţii privind oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor Uniunii Europene.

Membru al Reţelei Centrelor de Informare Europe Direct, Centrul din Teleorman contribuie la crearea unor punți între europeni și instituțiile care îi reprezintă la nivel european și facilitează implicarea în dezbaterile privind viitorul UE. Centrele oferă răspunsuri cu privire la politicile, programele și prioritățile UE. Personalul din cadrul acestor centre discută în mod nemijlocit cu cetățenii și cu diversele părți interesate în mod proactiv și continuu, pentru a asigura o mai bună înțelegere și asumare a proiectului european. 

În România, reţeaua Europe Direct are 24 de centre răspândite geografic în toate zonele ţării. Centrele dezvoltă anual programe de comunicare dedicate copiilor, tinerilor, precum şi celor interesaţi de politicile europene, asigurând astfel pentru publicul local un prim contact cu informaţia europeană. De asemenea, centrele oferă feedback instituţiilor Uniunii, comunicând la nivel central care sunt cele mai frecvente solicitări ale cetăţenilor. Reţeaua este coordonată de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, iar structurile-gazdă ale centrelor sunt selectate periodic în urma unei cereri de propuneri.

Alte știri ADR Muntenia