ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia va implementa proiecte de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice prin schema de finanțare ELENA

antet-ELENA-copy.png

Comunicat de presă

ADR Sud Muntenia va implementa proiecte de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice prin schema de finanțare ELENA

În luna decembrie 2021, a fost semnat contractul cu nr. ELENA-2019-154, între Banca Europeană de Investiții (BEI) și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) - Sud Muntenia, având ca obiect implementarea proiectului intitulat „South Muntenia Energy Efficiency for Public Building Investment Program” (SMEE-PB), parte a schemei de finanțare ELENA.

Contractul a intrat în vigoare începând cu data de 01.01.2022 și se va desfășura pe o perioadă de 3 ani, având o valoare totală eligibilă de 2.278.000,00 euro, din care fonduri nerambursabile în valoare de 2.050.000,00 euro și contribuție proprie de 10%.

În cadrul schemei de finanțare, ADR Sud Muntenia a încheiat acorduri de parteneriat cu beneficiarii finali  ai finanțării: Consiliul Județean Călărași, Consiliul Județean  Dâmbovița, Consiliul Județean Ialomița, Consiliul Județean Prahova, Consiliu Județean Teleorman, UAT Câmpulung și UAT Pitești. În lista de clădiri publice care urmează a fi renovate în vederea creșterii eficienței energetice sunt cuprinse un număr de 100 de clădiri din toate unitățile administrativ teritoriale partenere, cu o suprafață totală desfășurată de 182.200,00 m2. Categoriile de clădiri publice care intră în schema de finanțare sunt administrative, educație, sociale și sănătate.

Prin schema de finanțare se vor asigura costurile pentru următoarele activități: expertiza tehnică, auditul energetic, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și verificarea DALI.

Mai multe detalii despre proiect și instrumentul ELENA puteți afla de pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro, secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > POR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, titlul ELENA, link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/por-sud--muntenia-20212027/static/1295.


The sole responsibility for the content of this press presentation lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the European Investment Bank nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Alte știri ADR Muntenia