ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, la Evenimentul „EEN RO Introduction Day”, în cadrul proiectului PROSME

prosme-web-site_1.png

Joi, 14 iulie 2022, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a participat online, în calitate de partener în cadrul proiectului PROSME, la evenimentul „EEN RO Introduction Day”, care a reunit rețeaua Enterprise Europe Network din Romania.

Seminarul a fost organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov și a reunit peste 80 de participanți aparținând celor patru consorții românești membre ale Enterprise Europe Network (EEN), care oferă IMM-urilor servicii de sprijin pentru adoptarea de noi modele de afaceri mai sustenabile față de mediu și din punct de vedere social și economic, în condițiile inovării digitale și creșterii rezilienței. Cu această ocazie, membrii EEN România au prezentat Comisiei Europene și Agenției Executive pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA) obiectivele și următorii pași pentru realizarea indicatorilor proiectului.

Agenda și discuțiile s-au concentrat pe strategiile, metodele și instrumentele pe care Comisia Europeană și EISMEA le pun la dispoziția centrelor EEN pentru asigurarea unor servicii de sprijin în afaceri cu dimensiune și valoare europeană, precum și pe aspecte privind implementarea contractelor de finanțare. De asemenea, participanții români au avut ocazia să prezinte progresul în desfășurarea planurilor de activități aferente anului 2022 și intențiile de integrare și cooperare a doua rețele europene prezente în România, EEN și rețeaua Huburilor Europene pentru Inovare Digitală (EDIH).

PROSME este un proiect implementat de un consorțiu de organizații care oferă gratuit întreprinderilor și întreprinzătorilor servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaționale a afacerilor (EXPORT). PROSME pune la dispoziția organizațiilor din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia resursele a 600 de organizații partenere în rețeaua Enterprise-Europe-Network din 50 de țări. Scopul proiectului constă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, care să fie orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare. În plus, rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piața unică, cât și în țările terțe.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul PROSME vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail programe@adrmuntenia.ro.

Alte știri ADR Muntenia