ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, coordonatorul Consorțiului Prosme, la Întâlnirea Națională a Rețelei Enterprise Europe Network din România

prosme-web-site.png

În data de 9 decembrie 2021, ADR Sud Muntenia a participat, în calitate de coordonator al Consorțiului ProSME, la Întâlnirea Națională a Rețelei Enterprise Europe Network din România, organizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, coordonatorul Consorțiul ERBSN.

La eveniment au participat aproximativ 70 de reprezentanți ai celor patru consorții EEN din România, precum și reprezentanta EISMEA, Idaira Robayna Alfonso, Project Adviser pentru România.

În cadrul reuniunii au avut loc discuții privind activitățile, lecțiile învățate și schimb de impresii privind felul în care pandemia a influențat modul de desfășurare a activităților specifice EEN. Totodată, au fost prezentate și bune practici, corelări și sinergii între EEN și Hub-urile de inovare digitală, precum și informații privind noul Single Market Programe în cadrul căruia vor fi finanțate activitățile EEN în perioada următoare.

Proiectul „PROSME - Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network” este finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri (COSME). Proiectul se derulează în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2020. Scopul proiectului constă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, care să fie orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare. În plus, rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piața unică, cât și în țările terțe.

Mai multe informații despre proiect puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-prosme/static/911.

Alte știri ADR Muntenia