ADR Sud Muntenia

A fost aleasa prima conducere a Comitetului Regional pentru Evaluare Strategica si Corelare Sud Muntenia

                 Marti, 22 ianuarie 2008, a avut loc sedinta inaugurala a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare Sud Muntenia (CRESC), organism care are un rol crucial in selectarea proiectelor propuse spre finantare prin Programul Operational Regional.
            In cadrul acestei reuniuni, la care a participat si domnul Gabriel Friptu – Director General al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, au fost alesi Presedintele CRESC in persoana domnului Gheorghe Ana - Presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si  Vicepresedintele acestui organism,  domnul Constantin Nicolescu – Presedintele Consiliului Judetean Arges.
            CRESC evalueaza proiectele primite spre finantare din punct de vedere strategic, luand in calcul prioritatile de dezvoltare ale Regiunii Sud Muntenia si corelarea activitatilor din cadrul proiectelor cu alte actiuni realizate din fonduri publice, prin alte programe operationale.
            In regiunea noastră, componenta Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare a fost stabilită în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din data de 25 iulie 2007.
            Pana la momentul actual la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost inregistrate patru proiecte in vederea obtinerii finantarii prin POR. Cererile de finantare  au fost depuse de Primaria Orasului Amara, Consiliul Judetean Ialomita, Primaria Municipiului Targoviste, in parteneriat cu Primaria Comunei Razvad si Consiliul Judetean Teleorman.

Alte știri ADR Muntenia