ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a organizat primul eveniment regional de diseminare și instruire în cadrul proiectului SinCE-AFC

Joi, 2 martie 2023, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat online, prin intermediul platformei Zoom, primul eveniment regional de diseminare și instruire în cadrul proiectului  SinCE-AFC.  

Întâlnirea de lucru a fost destinată actorilor interesaţi de economia circulară din sectorul agroalimentar și comunității actorilor cheie care au semnat Convenția de colaborare în cadrul Programului de Învățare și Consolidare a Capacității Sud Muntenia (PICC-SM).

Prin intermediul evenimentului au fost lansate activitățile de învățare și de consolidare conform planului de acțiune al proiectului SinCE-AFC, aflat în faza a doua a implementării.

În cadrul întrunirii, echipa de proiect din cadrul ADR Sud-Muntenia a prezentat stadiul implementării și Planul de acțiune pentru regiunea Sud-Muntenia, surse de finanțare pentru proiectele de economie circulară precum și noile servicii Enterprise Europe Network în materie de sustenabilitate dedicate IMM-urilor.

Totodată, doi reprezentanți ai stakeholderilor proiectului au prezentat audienței informații privind: Principiile de economie circulară pentru inovarea modelelor de business, de la produs la serviciu susținută de către Roxana Lupașcu (Măgurele Science Park Association) și Dezvoltarea comunităților de practică în domeniul agroecologie; Provocări și soluții oferite de proiectele europene Transect, OT4Eu si WeH la nivel regional, susținută de Costin Lianu (conf. dr.  Prorector și Director General USH Pro Business, Universitatea Spiru Haret).

Obiectivul general al proiectului SinCE-AFC - Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară vizează îmbunătățirea politicilor în domeniul strategiilor regionale de inovare prin facilitarea mecanismelor orizontale care susțin și sporesc spiritul antreprenorial al IMM-urilor în sectorul agroalimentar prin exploatarea oportunităților de economie circulară.

Mai multe detalii cu privire la Proiectul SinCE-AFC puteți afla accesând https://www.adrmuntenia.ro/index.php/proiectul-sinceafc/static/1202.

 

Alte știri ADR Muntenia