Participarea Agenției la acest eveniment se datorează faptului că aceasta face parte din grupul actorilor interesați de politicile pentru domeniul bioeconomie, acesta fiind unul dintre cele șase domenii de specializare, evidențiate în Strategia pentru Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia. Scopul întâlnirii a derivat din necesitatea integrării diferitelor experiențe din țările partenere într-o strategie comună privind industria.
Pe parcursul evenimentului au fost identificate sinergii cu alte proiecte finanțate din programul INTERREG Danube, cum ar fi Made in Danube - proiect ce vizează cooperarea transnațională pentru a transforma cunoașterea în produse și servicii ușor de comercializat pentru o viitoare societate durabilă a zonei Dunării, prezentat de către unul dintre partenerii din România, Ministerul Cercetării și Inovării, dar și Foresda- proiect ce vizează transformarea industriei forestiere într-una atractivă și durabilă, reunind reprezentanți ai ministerelor, ai mediului de cercetare și inovare.
Proiectul Danube S3 Cluster are ca obiectiv principal stimularea ecosistemului antreprenorial bazat pe inovare în zona Dunării, prin elaborarea politicilor de cluster în contextul RIS 3, precum și prin îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de management al inovării și promovarea cooperării transnaționale a clusterelor în industria agroalimentară. Perioada de implementare a proiectului este 2 iulie 2018 – 30 iunie 2021. Bugetul total al proiectului este de 1.790.445,70 euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia este de 194.170,40 euro. Contribuția ADR Sud Muntenia în proiect este de 2%, reprezentând 3.883,40 euro.
Vom fi vârful de lance al Regiunii Sud Muntenia, o zona prosperă, cu o puternică identitate în România şi în Europa, în care vor trăi demn cei peste 3,5 milioane de locuitori ai săi.
Misiunea noastră consta în stimularea dezvoltării sociale si economice, echilibrate si durabile a Regiunii, prin elaborarea şi implementarea de strategii şi programe, atragerea de investiţii si promovarea Regiunii pe plan intern si extern.
Cheia reuşitei noastre este acţiunea în parteneriat cu administraţiile publice locale, societatea civila si mediul de afaceri.
Agenţia oferă comunităţii posibilitatea de a-si construi si afirma identitatea europeana, beneficiarilor servicii de cea mai buna calitate si personalului un mediu de lucru care sa îi aducă satisfacţii personale.
Capitalul nostru cel mai important îl reprezintă angajaţii Agenţiei, tineri, entuziaşti, competenţi, loiali, capabili sa asimileze noul. Ei vor face posibila punerea în aplicare a misiunii declarate.