ADR Sud Muntenia

Consultare publică privind stimularea renovării clădirilor din Uniunea Europeană

Comisia Europeană a lansat consultarea publică privind stimularea renovării clădirilor din Uniunea Europeană. Inițiativa „Renovation Wave” este o prioritate în cadrul Pactului Ecologic European și a planului de recuperare pentru UE, care are ca scop creșterea ratei și calității renovării clădirilor existente și, prin urmare, ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor.

Pe lângă reducerea emisiilor, renovarea clădirilor va duce la reducerea consumului de energie, la creșterea nivelului de siguranță al clădirilor, precum și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. În ceea ce privește ocuparea forței de muncă, renovarea clădirilor va stimula, de asemenea, crearea de numeroase locuri de muncă calificate, la nivel local (în special pentru IMM-uri) și va aduce beneficii importante economiei. Inițiativa Wave Renovation face parte din Pactul Ecologic European și va reprezenta o componentă esențială a redresării UE ca urmare a efectelor cauzate de pandemia Covid-19.

Consultarea va fi deschisă până la 9 iulie cu scopul de a acumula opinii și contribuții de la o gamă largă de actori relevanți, inclusiv autorități naționale, regionale și locale, întreprinderi, sindicate, organizații ale societății civile, instituții de învățământ, grupuri de consumatori, entități din domeniul cercetării și inovării, precum și de la cetățeni.

În acest sens, vă rugăm să participați la consultarea publică lansată de Comisia Europenă pentru inițiativa Renovation Wave (Valul de renovare), completând chestionarul disponibil la link-ul: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12376-Commission-Communication-Renovation-wave-initiative-for-the-building-sector/public-consultation.

În vederea completării chestionarului, este necesară crearea unui cont de acces. Ulterior, se va putea selecta limba română pentru completarea chestionarului.

Pentru a putea centraliza răspunsurile primite, vă rugăm, după finalizarea chestionarului, să salvați o copie a acestuia (dând click pe butonul Save a draft din dreapta sus a paginii) și să o transmiteți la adresa de email: programe@adrmuntenia.ro.

Pentru mai multe detalii cu privire la completarea chestionarului, vă rugăm să contactați Serviciul Dezvoltare la adresa de e-mail: programe@adrmuntenia.ro.

Alte știri ADR Muntenia