ADR Sud Muntenia

Prima reuniune din anul 2022 a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia

Joi, 14 aprilie a.c., la sediul Consiliului Județean Teleorman din municipiul Alexandria, a avut loc în sistem hibrid (fizic și prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line) ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud - Muntenia.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au vizat activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud - Muntenia. Astfel, membrii CpDR au aprobat raportul de activitate al Agenției, situațiile financiare și propunerea de distribuire a rezultatului exercițiului financiar al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia pentru anul 2021 precum și devizul general actualizat și principalii indicatori tehnico-economici la obiectivul de investiție „Construire/amenajare teren ADR Sud - Muntenia, Corp A + Corp B”.

Informările realizate la finalul reuniunii au avut ca temă prezentarea stadiului implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 în regiune precum și activitățile desfășurate de Agenție pentru pregătirea Programului Operațional Regional Sud - Muntenia 2021-2027 și a documentelor conexe. Totodată, membrii Consiliului au fost informați cu privire la graficul de realizare a programului „South-Muntenia Energy Efficency for Public Buildings Investment Programme” (SMEE-PB) în regiunea Sud - Muntenia, finanțat din Horizon 2020 Framework Programme for Research and Innovation, implementat de Banca Europeană de Investiții (E.L.E.N.A.).

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud - Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit și funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud - Muntenia. Consiliul are rolul de a coordona activitățile de elaborare și monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională și este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud - Muntenia este o instituție neguvernamentală, non profit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcționează în domeniul dezvoltării regionale. Agenția este principala organizație de nivel regional care are responsabilitatea și autoritatea elaborării strategiei și implementării politicilor de dezvoltare regională. Pentru îndeplinirea atribuțiilor sale, Agenția colaborează cu autorități ale administrației publice centrale și locale, instituții, organisme, societăți comerciale, institute de cercetare, universități și alte persoane juridice și fizice din țară și străinătate interesate în dezvoltarea economică, socială și culturală a regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia.

Alte știri ADR Muntenia