ADR Sud Muntenia

Ghidul Practic pentru elaborarea Strategiilor Integrate de Dezvoltare Teritorială din regiunea Sud – Muntenia, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a publicat spre consultare publică prima versiune a Ghidului practic pentru elaborarea Strategiilor Integrate de Dezvoltare Teritorială din regiunea Sud-Muntenia pentru perioada 2021-2027.

Ghidul practic este conceput de Autoritatea de Management POR Sud – Muntenia, cu scopul de a sprijini consiliile județene și primăriile municipiilor reședință de județ în elaborarea Strategiilor Integrate de Dezvoltare Teritorială (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană - SIDU și Strategia de Dezvoltare Județeană - SDJ), în conformitate cu articolul 29 din Regulamentul UE nr. 1060/2021 privind Dispozițiile Comune (RDC), și conține orientări utile pentru toate etapele strategiei: elaborare, implementare și evaluare.

Elaborarea Strategiilor Integrate de Dezvoltare Teritorială reprezintă o etapă preliminară pentru accesarea finanțărilor prin Programul Operațional Regional Sud Muntenia 2021-2027. Acest proces necesită o coordonare bidirecțională:

  • Coordonare verticală, cu politici și documente elaborate la nivel local, județean, regional, național și european, integrate prin Strategia Integrată de Dezvoltare Teritorială a regiunii Sud Muntenia;
  • Coordonare orizontală, la nivel inter-sectorial și inter-jurisdicțional, care este facilitată de acest ghid.

Strategiile Integrate de Dezvoltare Teritorială trebuie să fie coerente, din punct de vedere strategic, cu abordarea, viziunea și obiectivele Strategiei Integrate de Dezvoltare Teritorială a regiunii Sud Muntenia (SIDT SM) 2021-2027.

Documentul este publicat pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro, secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > Planul de Dezvoltare al Regiunii Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, titlul „Consultare publică”, link: https://www.adrmuntenia.ro/download_file/article/557/Ghid-SIDT-05-08-2021.pdf.

Observațiile și propunerile de îmbunătățire a documentului pot fi transmise prin e-mail, la adresa amsudmuntenia@adrmuntenia.ro, până în data de 30 august 2021.

Alte știri ADR Muntenia