ADR Sud Muntenia

Prima întâlnire a actorilor interesați de revizuirea politicilor în domeniul economiei circulare – Proiect SinCE-AFC

În data de 31 octombrie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în calitate de partener în proiectul SinCE-AFC, a organizat la sediul central  din Călărași prima  întâlnire a stakeholderilor interesați de revizuirea politicilor privind economia circulară. Cu această ocazie fost prezentată o Analiza a domeniului economiei circulare precum și informatii referitoare la perioada de programare 2021-2027.

SinCE-AFC - ”Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară”  este finanţat în cadrul celui de-al patrulea apel al Programului INTERREG Europe. Obiectivul principal   îl reprezintă îmbunătățirea politicilor în domeniul strategiilor regionale de inovare prin facilitarea mecanismelor orizontale care susțin și sporesc spiritul antreprenorial al IMM-urilor în sectorul agroalimentar prin exploatarea oportunităților de economie circulară.

Proiectul,  al cărui coordonator este ANATOLIKI S.A., Agenție pentru Dezvoltare Locală a Autorităților Locale din Estul Salonicului,  se derulează în perioada 1 august 2019 – 31 iulie  2023, într-un  consorțiu format din nouă parteneri din Grecia, Italia, Polonia, Ungaria, Irlanda, Bulgaria și România. Valoarea totală a aplicației este de 1.519.940,00 de euro, din care bugetul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este de 143.420,00 de euro, contribuţia proprie a Agenţiei fiind de 2.868,40 de Euro.

 SinCE-AFC se va implementa în două etape. Prima etapă, care are o durată de 3 ani este dedicată învăţării la nivel regional şi schimbului de experienţă între parteneri. La finalizarea primei etape de implementare, partenerii trebuie să realizeze un Plan Local de Acţiune pentru sprijinirea elaborării de noi politici pentru domeniile abordate de proiect. Partenerii din proiect trebuie să realizeze un plan de acţiune comun cu recomandări pentru nivelul European. În cea de-a doua etapă, partenerii vor monitoriza modalitatea în care se va implementa Planul de Acţiune elaborate în prima etapă.

Proiectul va promova inovarea, și va dezvolta colaborări cu cele trei platforme: Platforma de Învățare a Interreg Europe, Platforma Europeană a Stakeholderilor din Economia Eirculară și în Grupul Platformei RIS3.

 

Mai multe detalii despre proiectul SinCE-AFC puteţi obţine de pe site-urile:

https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-sinceafc/static/1235

https://www.interregeurope.eu/since-afc/

https://www.facebook.com/Since-AFC-Project-108838527176066/?modal=admin_todo_tour

Alte știri ADR Muntenia