ADR Sud Muntenia

Proiectul Danube S3 Cluster, prezentat la Forumul din domeniul clusterelor din regiunea Dunării

antet-danube-s3-cluster.jpg

În data e 11 decembrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost prezentă la forumul dedicat factorilor de decizie dedicat clusterelor din regiunea Dunării desfășurat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, din București. În cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul „Danube S3 Cluster - Cooperare transnațională a clusterelor din domeniul agroalimentar, bazată pe conceptul de specializare inteligentă în regiunea Dunării”.

Participarea Agenției la acest eveniment se datorează faptului că aceasta face parte din grupul actorilor interesați de politicile pentru domeniul bioeconomie, acesta fiind unul dintre cele șase domenii de specializare, evidențiate în Strategia pentru Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia. Scopul întâlnirii a derivat din necesitatea integrării diferitelor experiențe din țările partenere într-o strategie comună privind industria.

Pe parcursul evenimentului au fost identificate sinergii cu alte proiecte finanțate din programul INTERREG Danube, cum ar fi Made in Danube - proiect ce vizează cooperarea transnațională pentru a transforma cunoașterea în produse și servicii ușor de comercializat pentru o viitoare  societate durabilă a zonei Dunării, prezentat de către unul dintre partenerii din România, Ministerul Cercetării și Inovării, dar și Foresda- proiect ce vizează transformarea industriei forestiere într-una atractivă și durabilă, reunind reprezentanți ai ministerelor, ai mediului de cercetare și inovare.

Proiectul Danube S3 Cluster are ca obiectiv principal stimularea ecosistemului antreprenorial bazat pe inovare în zona Dunării, prin elaborarea politicilor de cluster în contextul RIS 3, precum și prin îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de management al inovării și promovarea cooperării transnaționale a clusterelor în industria agroalimentară. Perioada de implementare a proiectului este 2 iulie 2018 – 30 iunie 2021. Bugetul total al proiectului este de 1.790.445,70 euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia este de 194.170,40 euro. Contribuția ADR Sud Muntenia în proiect este de 2%, reprezentând 3.883,40 euro.

Alte știri ADR Muntenia