ADR Sud Muntenia

ANAP și Banca Mondială oferă îndrumare gratuită autorităților contractante interesate. Solicitați înscrierea în program!

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și Banca Mondială (BM) acordă sprijin direct în teritoriu autorităților/entităților contractante doritoare în vederea îmbunătățirii proceselor de achiziții publice, inclusiv prin reducerea semnificativă a neregulilor identificate în derularea procedurilor de achiziții publice sau prin diminuarea corecțiilor financiare.

Concret, experții ANAP și BM oferă asistență și îndrumare gratuită fiecărei autorități contractante selectate pentru 3 achiziții de referință, utilizând o paletă variată de intervenții:

  • ateliere de lucru cu aplicarea instrumentelor și procedurilor din Ghidul electronic pentru Achiziții Publice (www.achizitiipublice.gov.ro);
  • sprijin în planificarea și execuția achizițiilor, inclusiv în elaborarea  documentațiilor de atribuire și îndrumare periodică pe parcursul procesului de evaluare, semnarea contractului și implementarea acestuia;
  • oferirea de recomandări și îndrumări privind aspecte specifice, la solicitarea AC;
  • oferirea de recomandări pentru îmbunătățirea proceselor interne în cadrul misiunilor de monitorizare.

Până în prezent, 141 de autorități și entități contractante s-au alăturat inițiativei ANAP și a BM și au primit asistența tehnică prin intermediul recomandărilor formulate cu privire la aprox. 250 de documentații de atribuire, atenție deosebită fiind aplicării îndrumărilor și instrumentelor specifice etapei de planificare cu scopul documentării deciziilor.

ANAP dorește accelerarea procesului și participarea unui număr cât mai mare de autorități. Astfel, ANAP și BM invită, în continuare, autorități contractante interesate de această inițiativă să trimită o solicitare la adresa de e-mail alina.draghici@anap.gov.ro sau anamaria.dima@anap.gov.ro pentru a se înscrie în exercițiul de asistență tehnică. De asemenea, dacă sunt întrebări suplimentare, le puteți adresa la numerele de telefon 0767.562.202 și 0744.294.176.

Demersul face parte din proiectul „Sprijin în implementarea Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante (cod SMIS 126949 – cod SIPOCA 625)”, finanțat din fonduri nerambursabile și realizat în parteneriat cu Grupul Băncii Mondiale (BM).

Sursa: anap.gov.ro

Alte știri ADR Muntenia