ADR Sud Muntenia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat la al patrulea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului SinCE-AFC

antet-since-afc.png

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat în perioada 25-26 mai 2021, online, prin intermediul aplicației ZOOM, la „Al patrulea eveniment interregional și întâlnirea partenerilor proiectului”, acțiune organizată de partenerul Regiunea Wielkopolska (Polonia), în cadrul proiectului SinCE-AFC - „Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară”, finanțat din programul INTERREG Europe.

Alături de reprezentanții ADRSM și partenerii din proiect, la eveniment au mai participat stakeholderi locali ai proiectului reprezentând autorități publice naționale și locale, institute de cercetare și reprezentanți ai mediului de afaceri.

În prima zi a evenimentului, Regiunea Wielkopolska (Polonia), în calitate de organizator, a prezentat inițiativele, strategiile la nivel regional și național, precum și bunele practici identificate privind economia circulară în sectorul agro-alimentar.

Întâlnirea a continuat cu o serie de prezentări de bune practici identificate în toate regiunile europene în care este implementat proiectul SinCE-AFC precum și cu vizite de studiu virtuale referitoare la economia circulară în sectorul agroalimentar în Regiunea Wielkopolska: Uzina de biogaz din Przybroda (Polonia) și compania SemCo (Polonia) - producător tradițional de ulei presat la rece, nerafinat. Prima zi a întâlnirii s-a încheiat cu o sesiune activă de întrebări și răspunsuri.

În cea de a doua zi a evenimentului, au fost discutate aspecte care țin de implementare: stadiul proiectului SinCE-AFC și activitățile planificate pentru perioada următoare în fiecare regiune, procesul de consultare a stakeholderilor proiectului, analiza bunelor practici colectate, primele idei referitoare la Planul de Acțiune, aspecte legate de activitățile de comunicare și diseminare. De asemenea, în cadrul evenimentului, a avut loc o sesiune de schimb de experiență unde au fost dezbătute bunele practici identificate de către partenerii din proiect și aspecte referitoare la elaboararea Planurilor de Acțiune.

Proiectul SinCE-AFC vizează implicarea IMM-urilor din lanțul agroalimentar în economia circulară prin promovarea mecanismelor orizontale de management și financiare corespunzătoare.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul SinCE-AFC vă rugăm să accesați următoarele link-uri: 

6_2.png
7_0.png
12.png
13.png

Alte știri ADR Muntenia