ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a publicat studiul privind utilizarea energiilor regenerabile pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon în regiunea Sud Muntenia

Studiul privind utilizarea energiilor regenerabile pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, publicat de ADR Sud Muntenia, cuprinde și un raport de evaluare pentru regiunea noastră în cadrul căruia sunt analizate datele statistice energetice regionale privind tehnologiile SRE în regiunea noastră. Cu aceeași ocazie au fost identificate bune practici în domeniul autoconsumului energetic în clădirile din Sud Muntenia și alte exemple în ceea ce privește utilizarea SRE din țările partenere în proiect.

Documentul a fost realizat în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, și a fost rezultatul unui contract de prestări servicii încheiat între Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de beneficiar, și Cult Market Research SRL, în calitate de prestator. Pornind de la studiul finalizat, s-a realizat un Plan de Acțiune privind utilizarea energiilor regenerabile pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon în regiunea Sud Muntenia, în cadrul proiectului SHREC, finanțat prin programul Interreg Europe.

Proiectul SHREC- „Utilizarea energiilor regenerabile pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” este implementat de ADR Sud Muntenia în calitate de partener. Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți politicile regionale și naționale, cu scopul de a crește ponderea energiei obținute din surse regenerabile în mixul global de energie și de a încuraja și facilita producerea și utilizarea surselor regenerabile de către întreprinderi, comunități și gospodării care țintesc spre un viitor cu un consum de energie mai scăzut în emisii de carbon. Proiectul este implementat de către un consorțiu format din opt parteneri din Olanda, Slovacia, Lituania, România, Italia, Spania, Franța și Suedia, al cărui Coordonator este Universitatea de Științe Aplicate Hanze din Olanda.

Documentul poate fi descărcat accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/download_file/article/783/studiu%20privind%20utilizarea%20energiilor%20regenerabile%20Sud%20Muntenia%20.pdf

Mai multe detalii cu privire la proiect: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-shrec/static/1203, precum și pe: https://www.interregeurope.eu/shrec/ .

Alte știri ADR Muntenia