ADR Sud Muntenia

30 de ani de administrație publică județeană în Ialomița

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, alături de Mirela Tache, director Direcția economică al instituției, la invitația președintelui Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, au participat joi, 28 aprilie 2022,la evenimentul organizat pentru a marca împlinirea a 30 de ani de administrație publică județeană.

Cu această ocazie, în Sala „Europa” a Consiliului Județean Ialomița, reprezentanții administrației județene din ultimii 30 de ani, cei care și-au adus aportul la dezvoltarea județului, au fost felicitați în cadrul unei ceremonii solemne. Au fost prezenți foștii președinți de Consiliu Județean, consilieri județeni, foștii vicepreședinți, primari, reprezentanții instituțiilor publice, clerului și mass-media. Astfel, în cadrul evenimentului, au fost decernate plachete, medalii și diplome pentru activitatea depusă în serviciul cetățenilor județului. În încheiere festivităților, invitații au putut asista la un moment artistic dedicat celor trei decenii de existență.

După formarea Parlamentului României, în urma alegerilor din anul 1990, acest for reprezentativ adopta în anul 1991 legea administrației publice locale prin care se înființau Consiliile Județene. Încă de la constituirea sa, Consiliul Județean Ialomița a funcționat într-o dublă calitate, de autoritate a administrației publice locale investită cu gestionarea intereselor colectivității, dar și de autoritate a statului componentă a puterii executive care realizează în virtutea unui mandat național activități statale de interes național.

Principalele obiective ale administrației publice județene din Ialomița sunt dezvoltarea județului și diminuarea dezechilibrelor sociale, culturale și economice dintre zonele urbane și zonele rurale. De la înființare și până în prezent, Consiliul Județean Ialomița a finanțat sau cofinanțat sute de proiecte în localitățile județului. Au fost realizate investiții în: infrastructura rutieră; construirea, modernizarea sau reabilitarea școlilor și grădinițelor; reabilitarea lăcașelor de cult; reabilitarea termică a clădirilor publice; modernizarea iluminatului public. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare și gaz în județ, prin investiții cofinanțate de Consiliul Județean sau prin accesarea proiectelor europene.

Alte știri ADR Muntenia