ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 20 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Aproape 100 de milioane de euro sunt alocate Polului de creștere Ploiești – Prahova
Astăzi, 27 ianuarie, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au participat la o nouă întâlnire cu membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Polul de creştere Ploieşti - Prahova” și ai Primăriei Municipiului Ploiești. Reuniunea a avut ca obiectiv analiza situației proiectelor întocmite în vederea obținerii fondurilor europene nerambursabile alocate prin Regio, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor”.
Potrivit Hotărârii de  Guvern nr. 998 din 27 august 2008,  Municipiul Ploieşti a fost desemnat Pol de creştere pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, în cadrul Programului Operaţional Regional. Astfel, Polul de creştere Ploieşti este format - în conformitate cu POR, Axa prioritară 1 - dintr-un „centru urban”, reprezentat prin municipiul Ploieşti, şi „zona sa de influenţă” compusă din trei oraşe și 10 comune, ce poate accesa fonduri europene în valoare de 97 de milioane de euro. După constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Polul de creştere Ploieşti - Prahova” (prin instituţionalizarea colaborării dintre Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Ploieşti şi autorităţile locale din Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Plopeni, Ariceştii Răhtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăveşti, Păuleşti, Târguşoru Vechi şi Valea Călugărească), autorităţile au trecut la analizarea și selectarea proiectelor ce sunt eligibile pentru finanţare prin Regio și care vor fi incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
Pentru a sprijini pregătirea și implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană aferent Polului de creştere Ploieşti, în cadrul ADR Sud Muntenia a fost înființat Biroul coordonatorului de pol. Activitatea acestui birou este finanțată din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, în conformitate cu Protocolul Tripărit dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.
inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.