ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Joi, 21 Ianuarie 2010
Comuna Lerești primește fonduri Regio pentru cel de-al doilea proiect pentru infrastructura educațională
În data de 20 ianuarie, unitatea administrativ-teritorială comuna Lerești din județul Argeș a semnat, împreună cu reprezentanții Autorității de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și ai ADR Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, contractul de finanțare pentru cel de-al doilea proiect prin care va obține fonduri nerambursabile din Regio. Proiectul vizează „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare din comuna Lerești, satul Pojorâta, județul Argeș”. Proiectul va primi finanțare nerambursabilă din Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului este de 727.056,29 lei, iar durata de implementare este de opt luni de la data semnării contractului de finanțare.
Obiectivul general stabilit pentru acest proiect este sprijinirea unei dezvoltări socio-economice durabile și echilibrate teritorial, potrivit nevoilor și resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltării infrastructurii educaționale. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul propus vizează îmbunătățirea calității infrastructurii de educație. Prin această investiție se vor realiza lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare a Școlii Generale din satul Pojorâta, comuna Lerești.                                                *
Până în prezent, pentru „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” (Domeniul major de intervenție 3.4) s-au semnat șase contracte de finanțare, dintre care patru în județul Dâmbovița (două în municipiul Târgoviște și două în orașul Titu) și două în județul Argeș, comuna Lerești. Valoarea totală a acestor proiecte este 33.069.883,12 lei, din care asistența nerambursabilă este de 26.775.194,01 lei.
Notă: Depunerea proiectelor în cadrul acestui domeniu major de intervenţie a fost suspendată începând cu data de 14.09.2009, ora 16:00.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.
inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.