ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 20 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Marti, 21 Martie 2017
S-a lansat cel de-al doilea apel de proiecte aferent Priorităţii de investiţii 7.1
MDRAPFE a publicat versiunea finală a Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2017/7/7.1/2, Prioritatea de investiții 7.1 „Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”, aprobată astăzi, 21 martie, prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice.

Ghidul solicitantului conține informații despre specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, selecție, contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a Cererii de finanțare de către solicitanți.

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul integrat de management - aplicația MY SMIS.

Astfel, începând de astăzi, 21 martie, se deschide apelul nr. POR 2017/7/7.1/2, ce se va încheia în data de 21 octombrie a.c.. Pentru pregătirea proiectelor este prevăzută o perioadă de o lună de la data deschiderii apelului, astfel încât depunerea proiectelor se va face începând cu data de 21 aprilie 2017.

Precizăm că finanțarea proiectelor se va face respectând principiul competitivităţii, în ordinea punctajului obţinut doar după parcurgerea tuturor etapelor de selecție din primul apel POR 2016/7/7.1/1 și în limita sumelor ce rămân disponibile. Proiectele depuse în cadrul celui de-al doilea apelul se vor finanța numai dacă proiectele depuse în primul apel nu utilizează integral alocarea precizată în Ghidul specific apelului.

În utilizarea Ghidului specific, prevederile sale se vor completa, acolo unde este cazul, cu prevederile Ghidului general al POR 2014-2020, intitulat „Ghidul solicitantului – Condiţii generale de accesare a fondurilor în cadrul POR 2014 – 2020”.

Ghidul, împreună cu anexele aferente pot fi consultate pe website-ul Agenției – http://regio.adrmuntenia.ro, secțiunea POR 2014-2020 > Program > Axe > Axa 7 - Turism, link: http://regio.adrmuntenia.ro/por_2014-2020/s1284/axa-7--turism/, precum și pe site-ul programului - www.inforegio.ro.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.