ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Marti, 29 Martie 2016
Garanții pentru IMM-uri în valoare de 100 de milioane de euro!
Comisia Europeană a adoptat, marţi, 29 martie, Programul Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri” 2014-2020, pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii din România! 

Valoarea investiţiei oferite prin Fondul European pentruDezvoltare Regională, sub formă de garanții, este de așteptat să crească de patru ori - până la 400 de milioane de euro sau mai mult - datorită efectului de pârghie al investițiilor private în credite pentru IMM-uri. 
Programul are ca obiectiv încurajarea statelor membre să utilizeze inițiativa comună elaborată de Comisie și Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI), pentru a stimula accesul la finanțare al întreprinderilor mici europene.

Cele 100 de milioane de euro prevăzute pentru programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” au fost realocate din Programul Operaţional Regional 2014-2020, unde au fost iniţial planificate pentru garanţii. Păstrând acest obiectiv iniţial, Programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” va pune în aplicare schema într-un mod mai eficient, datorită implicării grupului BEI şi a fondurilor programului „Orizont 2020”.
inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.