ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Marti, 21 Martie 2017
Prezentarea proiectului INMA pentru formarea de „Agenți pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor”, la ADR Sud Muntenia
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat marți, 21 martie, evenimentul local de diseminare a proiectului „INMA - Agenți pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor”. În cadrul acestui eveniment, ce s-a desfășurat la sediul Agenției din Călărași, a fost prezentat proiectul INMA, implementat de ADR, în calitate de partener, în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2017, alături de alte cinci entități partenere din Turcia, Spania, Italia și Portugalia.

„INMA - Agenți pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor este finanțat de către Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Acțiunea cheie 2: Cooperarea pentru inovare şi schimb de bune practici/ Parteneriate strategice. Obiectivul principal al proiectului este transferarea către partenerii din alte țări europene, a profilului ocupațional european „Agent pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor”, alături de materialele de instruire necesare pentru pregătirea viitorilor manageri de inovare, care să aducă plus valoare activității desfășurate în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii.

În cadrul acestui proiect, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prin Direcția Dezvoltare și Comunicare, va demara în data de 27 martie un curs pilot de instruire „Agenți pentru Managementul Inovării în cadrul IMM-urilor” pentru minim 15 tineri, șomeri cu calificări academice sau persoane care lucrează pe posturi sub nivelul lor de calificare și care caută o promovare la locul de muncă. Scopul acestui curs este de a forma Manageri de Inovare, ale căror competențe și abilități să corespundă cu cerințele actuale de pe piața muncii, pentru a realiza audituri de inovare în cadrul unei întreprinderi.

Cursul este gratuit, deschis, de tip interactiv, cu exerciții practice și discuții libere, fiind structurat pe cinci module și se va desfășura pe durata a șase zile, la sediul Agenției din Călărași. Modulele cursului sunt: Management Strategic; Managementul Resurselor Umane; Managementul Cunoașterii; Responsabilitate Socială Corporatistă și Noi Tehnologii.

La finalizarea cursului pilot, participanții vor face stagii de practică în cadrul unei întreprinderi. Aceștia vor face un audit de inovare, având posibilitatea să-și demonstreze calitățile și abilitățile, precum și ideile de promovare sau dezvoltare a afacerii, putând fi angajați ulterior de compania la care au făcut stagiul de practică. 

Persoanele interesate să urmeze acest curs de instruire se pot înscrie prin intermediul formularului disponibil aici - https://goo.gl/forms/pGSaUdrFQGKawKk43, urmând ca, ulterior înregistrării, să primească un e-mail de confirmare înaintea începerii cursului.

Cursanții trebuie să facă parte din grupul țintă al proiectului, și anume să fie tineri șomeri cu calificări academice sau persoane care lucrează pe posturi sub nivelul lor de calificare, sunt interesați să promoveze la locul de muncă și vor să-și perfecționeze abilitățile de dezvoltare personală și profesională.

Mai multe detalii privind acest curs de formare pot fi obținute de la Serviciul Dezvoltare, tel./ fax: 0342/108.001, e-mail: programe@adrmuntenia.ro, persoană de contact: Otilia RADU – expert Serviciul Dezvoltare.

 

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.