ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Luni, 26 Octombrie 2015
Proiectul NoNEETs, destinat tinerilor neîncadraţi pe piaţa forţei de muncă, a ajuns la final
În data de 22 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener, a organizat, la Târgovişte, un seminar local de diseminare a rezultatelor proiectului NoNEETs.

Agenția, în cadrul unui consorțiu format din şase parteneri din țări precum Franța, Belgia, Spania, Italia, România, Republica Cehă, a implementat proiectul multilateral „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire și evaluare pentru tinerii care nu sunt încadrați pe piața forței de muncă și nu urmează niciun program educațional sau de formare, pentru sprijinirea intrării acestora pe piața forței de muncă).

Proiectul s-a derulat în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, cu finanţare din Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale. Obiectivul principal al acestuia a fost reprezentat de furnizarea unor servicii de evaluare și mentorat, cu scopul de a sprijini integrarea tinerilor adulți adulți cu vârsta cuprinsă între 19 și 29 de ani pe piața forței de muncă sau înscrierea acestora în programe educaționale sau de formare profesională (categoria NEET).

Valoarea totală a acestuia a fost de peste 385 de mii de euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia a fost de peste 43 de mii de euro, 75% din sumă reprezentând cofinanţarea Uniunii Europene, iar 25% din buget fiind contribuția proprie a Agenţiei.

Pentru a atinge obiectivele stabilite prin proiect, Agenţia a derulat o serie de activități pentru analizarea nevoilor tinerilor NEET de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Totodată, în cadrul proiectului, a fost organizat un curs de instruire pilot pentru tinerii NEET din regiunea Sud Muntenia, ce s-a desfăşurat în această vară, cu scopul de a-i sprijini să își perfecționeze abilitățile de dezvoltare personală și profesională. Cursanţii au avut astfel ocazia să îşi îmbunătățească semnificativ competențele sociale şi vocaționale necesare pentru integrarea lor pe piața muncii – precum reînscrierea într-un program de formare sau de integrare, planificarea unei cariere și îmbunătățirea cunoștințelor de limbi străine. La acest curs gratuit, de tip interactiv, cu exerciții practice și discuții libere, au participat 18 tineri NEET din regiunea noastră, fiind structurat astfel încât să corespundă nevoilor lor de instruire. În urma acestui curs pilot, patru tineri din grupul ţintă şi-au găsit un loc de muncă.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.