ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Luni, 23 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Joi, 16 Iulie 2015
Prezentarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în regiunea Sud Muntenia”, varianta draft
Miercuri, 15 iulie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, la Călăraşi, ultima întâlnire din cadrul procesului de consultare publică privind elaborarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în Regiunea Sud Muntenia”.

În cadrul acestui eveniment au fost supuse dezbaterii documentul „Strategia pentru specializare inteligentă în regiunea Sud Muntenia”, varianta draft, și planul de acțiune regional, ce conține metodele de implementare, evaluare și monitorizare a acestei strategii.

Documentul de planificare – instrument inovativ dedicat dezvoltării economice regionale - a fost realizat după un proces de consultare publică extrem de complex, ce a inclus şapte evenimente regionale organizate în toate județele din regiunea Sud Muntenia, în perioada 19 mai – 2 iunie, și nouă ateliere de lucru ale celor trei grupuri de lucru tematice, în perioada 25 iunie – 9 iulie.

La întâlnirea finală au participat aproximativ 30 de membri ai celor trei grupuri de lucru tematice: Grupul 1 „Industria construcțiilor de mașini și de înaltă tehnologie”, Grupul 2 „Agricultură și domenii conexe” şi Grupul 3 „Turism și domenii conexe”. Toate opiniile și ideile factorilor implicaţi în acest proces - reprezentanți ai instituțiilor publice, mediului academic și al celui privat - au fost adunate şi atent analizate, pentru a avea un fundament corect pentru direcțiile de specializare inteligentă.

Reamintim că „Strategia pentru Specializare Inteligentă în Regiunea Sud Muntenia” este realizată de către ADR Sud Muntenia, prin firma contractată - TDP Partners SRL, şi vizează potențialul de specializare inteligentă al regiunii noastre.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.