ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 10 Iunie 2015
Vizită de studiu la Lisabona, pentru îmbunătăţirea cadrului de planificare şi programare financiară
O delegaţie a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, formată din reprezentanţi ai structurilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional şi în coordonarea proiectelor de dezvoltare şi cooperare ale Agenţiei, alături de reprezentanţi din cadrul serviciilor suport, au participat, în perioada 31 mai - 5 iunie, la cea de-a doua vizită de studiu organizată în cadrul proiectului „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajații ADR Sud Muntenia, prin schimb de experiență și transfer de bune practici”.

Evenimentul s-a desfăşurat la Lisabona, Portugalia, având ca obiectiv realizarea unui schimb de experienţă și transfer de bune practici de la instituții omoloage din State Membre ale Uniunii Europene, care ar putea fi utilizate ca modele de către ADR pentru regiunea Sud Muntenia, precum și de celelalte regiuni de dezvoltare din România, în vederea implementării fluente şi eficace a instrumentelor structurale, precum şi îmbunătățirii regulilor procedurale de lucru. Totodată, acesta a vizat stabilirea priorităţilor şi definirea politicilor publice şi proiectelor, în contextul pregătirii noilor programe de dezvoltare de după 2013.

Cu această ocazie, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au vizitat locurile de implementare a unor investiţii de succes cofinanțate din POR Lisabona, ce reprezintă proiecte pilot în domeniul cercetării, inovării și dezvoltării de produse, precum și reabilitarea și dezvoltarea urbană a unor cartiere din zonele defavorizate ale Lisabonei.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia implementează, în calitate de beneficiar, începând cu luna ianuarie, proiectul „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajații ADR Sud Muntenia, prin schimb de experiență și transfer de bune practici”. Contractul este finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică, în cadrul Facilității de Asistență Tehnică, Lot III – Transfer de expertiză. Valoarea totală a proiectului este în valoare de 265.158,50 lei, cu TVA, iar durata de implementare este de 22 de săptămâni.

Proiectul are ca scop sprijinirea autorităţilor publice locale, în vederea îmbunătățirii cadrului de planificare şi programare financiară. Rezultatul de impact al proiectului urmărește intensificarea cooperării între instituțiile/organismele de dezvoltare regională din țările vizitate și aprofundarea cunoștințelor legate de implementarea fondurilor structurale și de coeziune necesare pentru perioada de programare 2014 - 2020.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.