ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Miercuri, 20 Septembrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Luni, 25 Mai 2015
ADR Sud Muntenia, în vizită de studiu la Copenhaga pentru îmbunătăţirea cadrului de planificare şi programare financiară

În perioada 11 - 15 mai, o delegaţie a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, formată din reprezentanţi ai structurilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional, precum şi în coordonarea proiectelor de dezvoltare şi cooperare ale Agenţiei, au participat la prima vizită de studiu în cadrul proiectului „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajații ADR Sud Muntenia, prin schimb de experiență și transfer de bune practici”.

Evenimentul a avut loc la Copenhaga, Danemarca, având ca obiectiv realizarea unui schimb de experienţă și transfer de bune practici de la instituții omoloage din State Membre ale Uniunii Europene, care ar putea fi utilizate ca modele de către Agenţie pentru regiunea Sud Muntenia, precum și de celelalte regiuni de dezvoltare din România, în vederea implementării fluente şi eficace a instrumentelor structurale, precum şi îmbunătățirii regulilor procedurale de lucru.

Totodată, prin această vizită de studiu, s-a urmărit îmbunătățirea regulilor procedurale de lucru şi a funcţionării, în general, a ADR Sud Muntenia, precum și stabilirea priorităţilor şi definirii politicilor publice şi proiectelor, în contextul pregătirii noilor programe de dezvoltare de după 2013.

Începând cu luna ianuarie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Implementarea  fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajații ADR Sud Muntenia, prin schimb de experiență și transfer de bune practici”. Contractul este finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică, în cadrul Facilității de Asistență Tehnică, Lot III – Transfer de expertiză. Valoarea totală a proiectului este în valoare de 265.157,50 de lei, cu TVA, iar durata de implementare este de 22 de săptămâni.

Proiectul are ca obiectiv general sprijinirea autorităţilor publice locale, în vederea îmbunătățirii cadrului de planificare şi programare financiară. Rezultatul de impact al proiectului urmărește intensificarea cooperării între instituțiile/organismele de dezvoltare regională din țările vizitate și aprofundarea cunoștințelor legate de implementarea fondurilor structurale și de coeziune necesare pentru perioada de programare 2014 - 2020.

 

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.