ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Marti, 24 Iunie 2014
JASPERS: Atelier de lucru pe tema mobilității urbane/ planuri de mobilitate
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – AM POR, în colaborare cu echipa de experți JASPERS şi BERD, în data de 23 iunie, la Ploieşti, un atelier de lucru pe tema planurilor de mobilitate urbană necesare dezvoltării documentațiilor aferente proiectelor ce vor fi depuse pentru finanțare din Programul Operațional Regional 2014 - 2020 – axa prioritară dedicată dezvoltării urbane.

Având în vedere noutatea acestui domeniu pentru România, experții JASPERS au oferit informaţii utile despre etapele şi instrumentele de elaborare a unui plan de mobilitate urbană. Prezentările s-au concentrat pe următoarele elemente: definirea problemelor şi stabilirea obiectivelor, stabilirea tehnicilor de analiză (modele de transport, modele economice), dezvoltarea priorităţilor de investiţii, prioritizarea intevenţiilor şi evaluarea riscurilor.

La această reuniune au participat autorităţi publice judeţene şi locale, împreună cu reprezentanţi ai operatorilor de transport public şi privat din regiunea Sud Muntenia.

Atelierul de lucru regional desfăşurat la Ploieşti a contribuit la creşterea conştientizării conceptului de plan de mobilitate urbană şi a constituit o primă etapă în creionarea viitoarelor aplicaţii pentru exerciţiul financiar 2014 - 2020. Astfel, prin acest eveniment, ADR Sud Muntenia, împreună cu Autoritatea de Management pentru POR au demarat procesul de pregătire a proiectelor necesare comunităţilor locale cu sprijin financiar nerambursabil în cadrul viitorului program Regio.

Prezentările susținute în cadrul atelierul de lucru pot fi descărcate de pe site-ul Agenției, www.adrmuntenia.ro, secțiunea Documente utile, link: http://www.adrmuntenia.ro/documente/urban-plans--ploiesti-23jun.zip.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.