ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 22 Septembrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 11 Iunie 2014
Cea de-a douăsprezecea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013
În data de 11 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat, în calitate de preşedinte al Consiliului Director al Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România – Bulgaria, la „Cea de-a douăsprezecea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013”.
Evenimentul, ce s-a desfăşurat în Veliko Tarnovo, a fost organizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) din România, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale (MDR) din Bulgaria și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Călăraşi pentru Graniţa România – Bulgaria.
Din discursurile de deschidere ale șefului delegației din România, doamna Doina Surcel, director general în cadrul MDRAP, ale șefului delegației bulgare, Klimentina Deneva, secretar general în cadrul MDR, și ale președintelui Consiliului Director al BRCT Călărași, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, s-a remarcat progresul substanțial înregistrat la nivelul Programului, prin antrenarea tuturor resurselor disponibile. 
Președintele Consiliului Director, Liviu Muşat, a adresat felicitări tuturor celor implicați în Program (beneficiari, Autoritatea de Management, Autoritatea Națională, BRCT Călărași) și a reiterat atenția specială pe care Secretariatul Tehnic Comun trebuie să o acorde beneficiarilor pentru o implementare cât mai bună a proiectelor. 
Evenimentul s-a bucurat și de prezența reprezentantului Comisiei Europene, domnul Kypros Kyprianou, care a remarcat încă o dată dinamismul și dedicarea tuturor actorilor implicați în implemetarea Programului și i-a felicitat pentru profesionalismul cu care rezultatele obținute sunt promovate pe toate canalele, asigurându-se un înalt grad de transparență.
Sub conducerea delegației din România au fost analizate și aprobate de către membrii Comitetului Comun de Monitorizare Raportul anual de implementare pentru anul 2013 a PCT Ro - Bg 2007 - 2013, precum și amendarea Programului operațional, respectiv revizuirea alocărilor financiare la nivelul axelor prioritare ale programului și modificarea valorilor țintă pentru anumiți indicatori. Amendarea programului operațional s-a realizat în baza art. 77 (c), pct. 12 al Regulamentului Consiliului nr. 1083/2006. Agenda întâlnirii a fost completată cu prezentarea stadiului implementării PCT Ro-Bg 2007-2013. 
Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul şi de a asigura calitatea şi eficacitatea implementării Programului şi a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost înfiinţat şi este alcătuit din reprezentanţi la nivel naţional, regional şi local ai celor două state partenere.

Pentru informaţii suplimentare privind Comitetul Comun de Monitorizare, precum și pentru detalii referitoare la Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013, vă invităm să accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.
inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.