ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 20 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Atelier de lucru dedicat autorităților publice locale - potențiali promotori pentru implementarea proiectelor de tip M2RES la nivel local
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost gazda atelierului de lucru „Aspecte tehnice, legislative și economice ale proiectelor de valorificare a terenurilor marginale pentru surse regenerabile de energie”, organizat în parteneriat cu Centrul pentru Promovarea Energiei Curate și Eficiente în România ENERO în colaborare cu Asociația Patronală pentru Surse Noi de Energie (APSNE-SUNE), curs desfășurat miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 9.00, la sediul Agenției.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „De la terenuri marginale la amplasamente pentru producerea energiei din surse regenerabile” (M2RES, website www.m2res.eu), acesta fiind cel de-al doilea atelier de lucru organizat în parteneriat de ENERO și Agenție. Primul seminar s-a desfășurat în luna aprilie a.c. și a avut ca temă „Identificarea potențialului Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia pentru dezvoltarea proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile pe terenuri marginale”, relevând interesul autorităților publice locale din regiunea Sud Muntenia pentru valorificarea terenurilor marginale aflate în administrarea lor, în vederea obținerii energiei din surse regenerabile.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai autorităților publice locale, ca potențiali promotori pentru implementarea proiectelor de tip M2RES. Din partea ENERO au fost prezenți domnul Cristian Țînțăreanu, director excutiv ENERO și doamna Nicoleta Ion, responsabil de proiect ENERO, SUNE fiind reprezentată de domnul Dan Ilie Teodoreanu, vicepreședinte SUNE și doamna Manuela Drăghicescu, director executiv SUNE și responsabil de proiect SUNE.

În cadrul discuțiilor au fost abordate următoarele teme:

  • Proiectul M2RES – Criterii pentru identificarea și cuantificarea terenurilor marginale potrivite pentru implementarea proiectelor M2RES;
  • Tehnologii de obținere a energiei din surse regenerabile de energie;
  • Ghidul Operațional „Dezvoltarea surselor regenerabile de energie pe terenuri marginale” - SUNE;
  • Elemente de evaluare financiară a proiectelor M2RES. Surse de finanțare;
  • Aspecte legislative și proceduri de autorizare a proiectelor M2RES;
  • Exemple de bune practici.

Centrul pentru Promovarea Energiei Curate și Eficiente în România ENERO este un centru de consultanță tehnică și cercetare nonprofit în domeniul energiei, fondat în 1999. Activitatea ENERO se concentrează pe promovarea energiei regenerabile și a eficienței energiei, în colaborare cu experți care au experiență în managementul proiectelor de cercetare și Dezvoltare și în transferul tehnologic și inovare. De asemenea, ENERO este partener în numeroase consorții europene de proiecte în Programele Cadru de Cercetare 5, 6 și 7, Programul de Cooperare Transnațională Sud-Estul Europei, Programul Energie Inteligentă Europa (IEE). Având acreditare pentru desfășurarea activităților de cercetare, ENERO a participat și la programele de cercetare naționale.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.