ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Vineri, 27 Septembrie 2013
Judeţul Dâmboviţa se pregăteşte pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile în perioada 2014 – 2020
Ieri, 26 septembrie, directorul Agenţiei, Liviu Muşat, a participat la Târgovişte, la o întâlnire cu primarii, responsabilii de implementarea proiectelor cu finanţare europeană din unităţile administrative ale judeţului Dâmboviţa, dar şi cu reprezentanţi ai unor firme de consultanţă în domeniu. Din partea Ministerului Fondurilor Europene au participat Gabriel-Călin Onaca – secretar de stat, Alin Sorin Mitrică – secretar de stat, Mihaela Toader, directorul Direcţiei Programare, şi, de asemenea, a participat şi Corneliu Vișoianu, consilier al primului-ministru Victor Ponta. Evenimentul, la care au fost prezente aproximativ 200 de persoane, a avut loc la Universitatea Valahia.

Cu această ocazie au avut loc dezbateri legate de absorbţia fondurilor europene şi s-au purtat discuţii pe tema „Dezvoltarea judeţului Dâmboviţa în perioada 2014 - 2020, prin implementarea proiectelor cu finanţare europeană”.

În cadrul întâlnirii, directorul ADR Sud Muntenia a vorbit celor prezenţi despre prima versiune a Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR) 2014 – 2020. PDR-ul este un document fundamental privind necesarul de finanțare din fonduri europene și alte fonduri internaționale și naționale la nivel regional, fiind instrumentul prin care regiunea își promovează prioritățile și interesele în domeniul economic și social, reprezentând în același timp contribuția regiunii la elaborarea Planului Naţional de Dezvoltare.

Elaborarea acestui document s-a realizat în parteneriat, atât la nivel județean, cât și la nivel regional, cu autoritățile publice locale, instituții deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/ sindicate, ONG-uri constituite în Comitetul Regional pentru elaborarea planului (CRP), Grupuri tematice regionale (GTR) și Grupuri de parteneriat local (GPL).

Pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, investiţiile vor fi direcţionate cu prioritate către: creşterea competitivităţii (investiţii în cercetare – dezvoltare – inovare, tehnologia informaţiei, capital uman), dezvoltarea infrastructurii, utilizarea eficientă a resurselor şi îmbunătăţirea capacităţii administrative.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.