ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 22 Septembrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 27 Iulie 2011
Conferinta de presa- 26 iulie
 

ADR Sud Muntenia a organizat în data de 26 iulie o conferinţă de presă, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai mass-media din judeţul Călăraşi. Subiectele de discuţie ale acestei întâlniri cu jurnaliştii au vizat situaţia proiectelor finanţate din Regio de la nivelul regiunii Sud Muntenia, cu accent pe stadiu derulării investiţiilor de la Călăraşi, reactivarea Grupurilor de Parteneriat Local în vederea pregătirii viitoarei perioade de programare, precum şi reluarea proiectului demarat de Agenţie privind angajarea de studenţi în structurile ADR la sediul central din Călăraşi.

Până la data de 25 iulie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au fost depuse 869 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional), Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Dezvoltare (PIDU) – Municipiul Piteşti, PID-ul Polului de Creştere Ploieşti şi Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 12 centre urbane. Au fost semnate 185 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 1.621.245.977,22 lei.  

Directorul Agenţiei, domnul Liviu Muşat, a informat jurnaliştii despre faptul că în perioada 12 - 22 iulie a avut loc prima rundă a întâlnirilor de lucru a membrilor Grupurilor de Parteneriat Local (GPL) din regiunea Sud Muntenia. Evenimentele, la care au participat peste 300 de persoane - reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor deconcentrate, precum şi reprezentanţi ai Organismelor Intermediare ale celorlalte Programe Operaţionale, au avut loc în toate cele şapte judeţe ale regiunii noastre. În cadrul sesiunilor de informare au fost abordate teme privind noul context al programării strategice pentru regiunea Sud Muntenia, modul de organizare a acestui proces la nivelul regiunii, precum şi noile orientări strategice la nivel european şi naţional, ce vor ghida programarea instrumentelor structurale pentru perioada 2014 - 2020. În acelaşi timp, iniţiativa demarată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia reprezintă începutul procesului de planificare pentru următoarea perioadă de programare.

Un alt subiect discutat în cadrul conferinţei de presă a fost angajarea unui număr de şapte studenţi pe perioada vacanţei de vară. În iulie, Agenţia a lansat un program destinat în exclusivitate studenţilor. Prin această iniţiativă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a dorit să ofere avantajul familiarizării studenţilor cu programele finanţate de Uniunea Europeană şi cu un mediu de lucru performant.

În urma lansării acestui program, la sediul Agenţiei s-au înscris 27 de studenţi care au dorit să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod activ. După  studierea CV-urilor, au fost selectate 18 persoane care corespundeau cerințelor de recrutare, iar intervievarea acestora a avut loc în data de 13 iulie. La finalul acestei etape au fost aleşi şapte studenţi care au încheiat contracte de muncă, pe perioadă determinată, până la finalizarea vacanţei de vară. Aceştia se vor bucura de toate drepturile salariale ale unui angajat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

 

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.