ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Vineri, 22 Septembrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Duminica, 05 Octombrie 2008
182
Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia protesteaza ferm fata de decizia Ministerului Dezvoltariii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, decizie prin care se modifica HG nr. 764/2007 si  care amputeaza practic rolul Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare.
Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, domnul Vasile Silvian Ciuperca a declarat ca decizia MDLPL reprezinta o incercare de re-centralizare: „Intiativa Ministerului de a modifica HG nr. 764/2007 înseamnă practic desfiintarea Comitetelor Regionale de Evaluare  Strategică si Corelare (CRESC). Eliminarea atributiei  de aprobare a listei de proiecte prioritare pentru regiune în vederea finantării în cadrul Programului Operational Regional înseamnă stirbirea rolului CRESC şi totodată „o schimbare a regulilor în timpul jocului”. Mai mult decât atât, în noile conditii impuse de MDLPL, CRESC-ul va avea doar un rol pur decorativ. Refuzăm să mimăm descentralizarea în conditiile în care acest concept  fie nu este înteles, fie este eludat cu bună stiintă de către reprezentantii Guvernului; din acest motiv cerem de urgentă o întrunire a tuturor factorilor interesati”.
Până în acest moment, Comitetul avea responsabilitatea evaluării strategice a proiectelor depuse la nivel regional si stabilea prioritizarea lor. Aceste proiecte urmau să primească finantare din cadrul Programului Operational Regional. Pentru perioada 2007-2013, regiunea Sud Muntenia va beneficia de o finantare de 630 milioane de Euro din acest program. La baza fundamentarii HG nr. 764/2007 stătea principiul descentralizarii  in vederea asigurarii unui parteneriat între regiuni si nivelul central de implementare.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.