ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Miercuri, 21 Iunie 2017
Prima întâlnire a grupului actorilor interesați de politicile de clustere în cadrul proiectului ClusterFY
În data de 20 iunie 2017, la Târgoviște a avut loc prima întâlnire a grupului actorilor interesați de revizuirea politicilor de clustere, eveniment organizat în cadrul proiectului ClusterFY.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia implementează în calitate de partener proiectul ClusterFY, finanțat din Programul INTERREG Europe.

În cadrul acestei prime întâlniri ce a avut loc la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au oferit informații importante grupului actorilor implicați în politica de clustere despre proiectul ClusterFY, activități, precum și rezultatele acestuia.

Cei peste 40 de participanți la eveniment au aflat detalii despre obiectivul proiectului ClusterFY, care vizează îmbunătățirea instrumentelor de politică pentru accelerarea procesului de clusterizare a IMM-urilor, stimularea cooperării între clustere, prin sprijinirea IMM-urilor pentru a accesa lanțurile valorice globale și de a se angaja în cooperări pe termen lung cu parteneri strategici din Europa și din întreaga lume.

Proiectul este implementat în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2021, de un consorţiu format din opt parteneri din Suedia, Olanda, Polonia, Slovacia, Grecia, Spania şi România al cărui Coordonator este Agenția pentru Știință, Inovare și Tehnologie (MITA) din Vilnius, Lituania. Valoarea totală a acestui proiect este de 1.818.325 de euro, din care bugetul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este de 174.320 de euro, contribuția proprie a Agenției fiind de 3.486,40 de Euro.

Proiectul ClusterFY se va implementa în două etape. Prima etapă, care are o durată de 3 ani este dedicată învățării la nivel regional și schimbului de experiență între parteneri. La finalizarea primei etape de implementare, partenerii trebuie să realizeze un Plan Local de Acțiune pentru sprijinirea elaborării de noi politici pentru domeniile abordate de proiect. Partenerii din proiect trebuie să realizeze un plan de acțiune comun cu recomandări pentru nivelul European. În cea de-a doua etapă, partenerii vor monitoriza modalitatea în care se va implementa Planul de Acțiune elaborate în prima etapă.

inapoi la Stiri
Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.