ADR Sud Muntenia - ADR Sud Muntenia, in calitate de partener, a participat la intalnirea de deschidere a proiectului NEW START
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
ADR Sud Muntenia, în calitate de partener, a participat la întâlnirea de deschidere a proiectului NEW START
În perioada 8 – 9 octombrie, ADR Sud Muntenia, prin experți ai Direcției Strategii, Dezvoltare, Cooperare, a participat la Aviles (Spania), la întâlnirea de deschidere a proiectului NEW START.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia implementează, în calitate de partener, proiectul „New Start – Life coaching and mentoring empowerment for women for a new start” (Instruirea femeilor victime ale violenţei domestice în vederea unui nou început prin îmbunătăţirea abilităţilor de mentorat şi de coaching). Proiectul este finanțat de Direcția Generală de justiție în cadrul programului Daphne.

Participanții la acest grup de lucru au fost partenerii proiectului - reprezentanți de instituții publice, de organizații nonguvernamentale, precum şi din mediul privat: Dimitra Itd (Grecia), Le Monde des Possibles (Belgia), Promidea (Italia), Cooperative Sud Concept (Franța), Institutul tehnologic Cork (Irlanda), Institutul pentru femei din Spania şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (România). Principalele subiecte de discuții ce au fost dezbătute de către partenerii proiectului au vizat trei teme de lucru: Management şi coordonare (prezentarea bugetului, a modului în care se realizează raportările în cadrul proiectului, metodologia pentru programul de mentorat şi coaching şi schimbul de bune practici); Mentorat şi coaching (prezentarea scopului şi a obiectivelor programului de mentorat şi coaching, care se va derula în perioada martie 2015 – februarie 2016); Comunicare şi Diseminare (prezentarea identității vizuale a proiectului şi a tipurilor de materiale de informare ce vor fi realizate pe parcursul derulării contractului).

Obiectivul general al proiectului New Start este de a dezvolta şi a implementa un program comun pentru femeile victime ale violenței domestice bazat pe tehnici de mentorat şi de coaching. Serviciile de sprijin din cadrul programului vor oferi femeilor victime ale violenței domestice instrumentele necesare pentru a consolida încrederea în sine, stima de sine şi de a le rezolva problemele. De asemenea programul va contribui la îmbunătățirea competențelor, şi va stimula dezvoltarea abilităților antreprenoriale, cu scopul de facilita incluziunea socială a acestora şi a le reintegra pe piața muncii. Consorţiul proiectului este alcătuit din şase parteneri – autorități locale şi regionale, ONG-uri şi instituții private din şase state membre ale uniunii europene (Spania, Belgia, Franța, România, Italia şi Irlanda). Durata de impementare a proiectului este de 24 de luni, semnarea contractului urmând a avea loc în luna noiembrie 2014, la Bruxelles.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 198

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.