ADR Sud Muntenia - Despre rezultatele implementarii proiectului NewStart, la ADR Sud Muntenia
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Despre rezultatele implementării proiectului NewStart, la ADR Sud Muntenia
Săptămâna trecută, în data de 28 iunie, Agenţia pentru Regională Sud Muntenia, prin Direcţia Dezvoltare şi Comunicare, a organizat la sediul instituţiei din Călăraşi, un seminar local pentru diseminarea rezultatelor proiectului „NEW START - Instruirea femeilor victime ale violenței domestice în vederea unui nou început”.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a implementat acest proiect în cadrul unui consorțiu format din şapte parteneri din țări precum Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Italia, România şi Spania. Proiectul s-a derulat în perioada septembrie 2014 – iunie 2016, a fost finanţat de Direcția Generală de Justiție în cadrul programului Daphne III și a avut ca obiectiv principal furnizarea unor servicii de instruire pentru femeile victime ale violenței domestice, bazat pe tehnici de mentorat și de coaching.

Cursurile de instruire oferite femeilor victime ale violenței domestice au contribuit la consolidarea încrederii şi la sporirea stimei de sine a acestora. De asemenea, programul de instruire a contribuit la îmbunătățirea competențelor şi a stimulat dezvoltarea abilităților antreprenoriale, cu scopul de a facilita incluziunea socială și de a contribui la reintegrarea acestora pe piața muncii.

Valoarea totală a proiectului a fost de 587.395 de euro, din care bugetul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost 33.182,11 euro, 80% din sumă (26.545,69 euro) reprezentând cofinanţarea Uniunii Europene și 20% din buget (6.636,42 euro) fiind contribuția proprie a Agenţiei.

La acest eveniment, care a avut ca principal scop diseminarea rezultatelor obţinute ca urmare a implementării proiectului NEW START, au participat peste 20 de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în furnizarea de servicii de sprijin a femeilor victime ale violenţei domestice: DGASPC, IPJ, AJOFM, CRFPA, precum şi alţi stakeholderi relevanţi din regiunea noastră.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 282

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.