ADR Sud Muntenia - A doua intalnire transnationala a proiectului INMA
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
A doua întâlnire transnațională a proiectului INMA
În perioada 20-24 iunie, doi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au participat la cea de-a doua întâlnire transnaţională a proiectului „INMA - Agenți pentru managementul inovării în cadrul IMM-urilor”, organizată la Lisabona, Portugalia.

La întâlnire au participat reprezentanţii ai organizaţiilor partenere în cadrul proiectului din: turcia, Spania, Italia, România şi Portugalia. Proiectul, ce se derulează începând cu luna noiembrie 2015 şi va fi finalizat la sfârşitul lunii octombrie 2017, are ca obiectivul principal transferarea către partenerii din alte ţări europene, a profilului ocupaţional european „Agent pentru Managementul Inovării în cadrului Întreprinderilor mici și mijlocii”. În cadrul întâlnirilor de lucru ale proiectului INMA au fost discutate atât activităţile realizate deja, cât şi următoarele acţiuni ce vor avea loc în perioada viitoare. Până în acest moment a fost realizată de către fiecare partener o analiză naţională cu privire la nevoile şi provocările cu care se confruntă IMM-urile europene în încercarea de a inova. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a elaborat o sinteză a acestor rapoarte, în vederea furnizării unei imagini de ansamblu ce va fi utilă în instruirea şomerilor ce au calificări academice pentru ca aceştia să devină agenţi pentru managementul inovării în cadrul IMM-urilor. Cu această ocazie au fost prezentate etapele ulterioare ale proiectului (organizate pe categorii: management, diseminare, evaluare calitativă etc.), termenele limită, precum şi modalită- ţile de implementare cu succes ale acestora.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 282

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.