ADR Sud Muntenia - Intalnire de lansare a proiectului „MYBUSINESS - IMBUNATATIREA ABILITATILOR ANTREPRENORIALE SI STIMULAREA SOMERILOR CONVENTIONALI”
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Întâlnire de lansare a proiectului „MYBUSINESS - ÎMBUNĂTĂȚIREA ABILITĂȚILOR ANTREPRENORIALE ȘI STIMULAREA ȘOMERILOR CONVENȚIONALI”
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de lider de proiect, organizează în perioada 10 - 11 noiembrie, la Călărași, Întâlnirea de lansare a proiectului „MYBUSINESS - ÎMBUNĂTĂȚIREA ABILITĂȚILOR ANTREPRENORIALE ȘI STIMULAREA ȘOMERILOR CONVENȚIONALI”.

La această întâlnire vor participa reprezentanții următoarelor instituții partenere în proiect: Dimitra ITD, (Grecia), Institutul Tehnologic (Cork, Irlanda) şi BEST – Institut Independent de Calificare Vocațională (Austria). În cadrul acestei întâlniri de lansare a proiectului se vor purta discuţii pe teme legate de managementul proiectului, raportarea financiară, activităţile şi rolul fiecărui partener în realizarea acestora, precum şi prevederile acordului de parteneriat.

Proiectul „MYBUSINESS - ÎMBUNĂTĂȚIREA ABILITĂȚILOR ANTREPRENORIALE ȘI STIMULAREA ȘOMERILOR CONVENȚIONALI” este finanțat în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate strategice pentru educația adulților.

Obiectivul principal al proiectului este de a promova reintegrarea pe piața muncii a șomerilor cu vastă experiență, prin educarea și stimularea acestora pentru a-și crea propria afacere. Astfel, activităţile principale ale proiectului sunt următoarele: promovarea antreprenoriatului și încurajarea persoanelor în vârstă să rămână active pe piața forței de muncă, cu scopul de a genera diferite avantaje economice și sociale întregii societăți; studierea în profunzime a situației și a perspectivelor locurilor de muncă în Europa pentru șomerii cu vastă experiență în câmpul muncii; cercetarea și analizarea abilităților șomerilor cu vârsta de peste 50 de ani și promovarea antreprenoriatului senior, precum și promovarea efectelor socio-economice benefice care vor apărea ulterior: motivarea și îmbunătățirea calității vieții acestora, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea socială; elaborarea și implementarea unei strategii de comunicare, axată pe rolul antreprenoriatului senior în dezvoltarea economică și socială.

Consorțiul proiectului este alcătuit din şase parteneri – autorități locale și regionale și instituții private din şase state membre ale Uniunii Europene: România, Irlanda, Belgia, Grecia, Spania şi Austria.

Valoarea totală a proiectului este de 157.540 de euro, iar bugetul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este în valoare de 24.055 de euro.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 202

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.