ADR Sud Muntenia - Adr Sud Muntenia sprijina somerii cu varsta peste 50 de ani prin proiectul MYBUSINESS
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Adr Sud Muntenia sprijină somerii cu vârsta peste 50 de ani prin proiectul MYBUSINESS
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, în data de 29 Ianuarie 2015, un focus grup pentru șomerii seniori din județul Călărași, care au experiență pe piața muncii și care doresc să devină antreprenori. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „MYBUSINESS - Îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și stimularea șomerilor cu vârsta peste 50 de ani” (“Empowering entrepreneurial skills and unleashing potential of unemployed seniors”) în care agenția este lider de proiect, alături de ceilalți 5 parteneri – autorități locale și regionale și instituții private din state membre ale Uniunii Europene (Irlanda, Belgia, Grecia, Spania, Austria).

Această întâlnire a avut drept scop identificarea problemelor pe care șomerii cu vârsta peste 50 de ani le întâmpină în încercarea acestora de se reintegra pe piața muncii prin educarea și stimularea acestora de a-și crea propria afacere.

Proiectul MYBUSINESS se derulează în perioada septembrie 2014 – august 2016, este finanţat în cadrul Programului Erasmus +, și are ca obiectiv principal promovarea antreprenoriatului și încurajarea persoanelor în vârstă să rămână active pe piața forței de muncă cu scopul de a genera diferite avantaje economice și sociale întregii societăți.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 211

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.