ADR Sud Muntenia - WORKING4TALENT – identificarea si selectarea bunelor practici pentru atragerea capitalului uman inalt calificat
Data ultimei actualizari : Marti, 17 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
WORKING4TALENT – identificarea și selectarea bunelor practici pentru atragerea capitalului uman înalt calificat
În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, a avut loc la Torino a șasea întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului european „Working4Talent – capital uman și inovare: politici ocupaționale în rețele de inovare locale și regionale pentru atragerea talentelor și crearea de locuri de muncă”. Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană prin programul INTERREG IVC, domeniul prioritar 1 – Inovarea și economia bazată pe cunoaștere. Evenimentul a fost organizat de către reprezentanții Provinciei di Torino, instituție parteneră la acest proiect.

Principalul scop al acestei reuniuni a constat în prezentarea diverselor bune practici identificate de fiecare partener pentru atragerea și reținerea în regiuni a capitalului uman înalt calificat. Astfel, în total a fost identificat un număr de 30 de bune practici, ce provin din 23 de regiuni, ce fac parte din 11 țări din Uniunea Europeană.

Din partea Agenției au participat la întâlnire domnul Liviu Mușat - directorul ADR Sud Muntenia și doamna Gilda Niculescu - coordonator de proiect. Totodată, au fost prezenți la conferința „Voglia d’Impresa 2013 – talent e imprenditoria”, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul Working4Talent, au fost discutate modalitățile de sprijin la nivel local al întreprinderilor mici și mijlocii din provincia Torino și au fost premiate IMM-urile ce au beneficiat de sprijinul programului de finanțare Mettersi in Proprio, program finanțat de Provincia di Torino.

Totodată, partenerii au vizitat și Incubatorul Întreprinderilor Inovative din cadrul Politehnicii din Torino, unde au avut prilejul să discute cu reprezentanții câtorva firme inovative găzduite de această structură de afaceri.

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.