ADR Sud Muntenia - Medalie la informatica pentru ploiesteanul Radu Voroneanu, la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice
Data ultimei actualizari : Vineri, 20 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Medalie la informatică pentru ploieşteanul Radu Voroneanu, la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice
Radu Ştefan Voroneanu – absolvent al Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti şi admis la celebra universitate Cambridge din Anglia - a obţinut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică desfăşurată în perioada 7 - 13 septembrie la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina). Tânărul deţine o impresionantă colecţie de medalii la concursurile naţionale şi internaţionale de profil, iar în anul 2011 el a primit distincţia de „Elev al anului“, în Prahova, după ce obţinuse premiul I la Olimpiada naţională de informatică şi se calificase în lotul României pentru Concursul Europei Centrale la informatică.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică de la Sarajevo, medalia de aur a fost câştigată de Rareş Darius Buhai - elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, iar alte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Bucureşti şi Mihai Popa - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La ediţia din 2013 a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenţi din 12 ţări: Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia.

Sursa: www.ziarulprahova.ro
Foto: adevărul.ro

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.