ADR Sud Muntenia - Alexandru Babeu si Andrei Gherghescu, Campioni Balcanici la Radio orientare
Data ultimei actualizari : Vineri, 20 Octombrie 2017
Acum ne puteţi găsi si pe
Alexandru Babeu si Andrei Gherghescu, Campioni Balcanici la Radio orientare
In Statiunea Rogla din Slovenia, s-a desfasurat in perioada 28iunie-1iulie 2012, Campionatul Balcanic de Radio Orientare (ARDF). La aceasta competitie au participat sportivi din 8 tari: Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Moldova, Romania si Slovenia.      Din lotul reprezentativ al Romaniei, au facut parte si sportivi legitimati la CS Municipal Targoviste: Alexandru Babeu, Andrei Gherghescu, Alexandru Gherghescu si Pavel Babeu.     
 
La categoria M19(cadeti), locul I si titlul de Campion Balcanic 2012 a fost obtinut de Alexandru Babeu. La categoria M16(junior mari) locul I si titlul de Campion Balcanic 2012 a fost obtinut de Andrei Gherghescu. La aceeasi a fost secondat de fratele sau geaman, Alexandru Gherghescu care a ocupat treapta a doua a podiumului si a intrat in posesia medaliei de argint. In competitia veteranilor, Pavel Babeu s-a clasat pe locul IV.
 
Competitia s-a desfasurat pe benzile de unde scurte si unde ultrascurte, rezultatul final fiind stabilit prin cumularea timpilor obtinuti la cele 2 probe. Traseele de concurs au fost deosebit de dificile, ridicand multe probleme de natura tehnica si mai ales fizica sportivilor, datorita faptului ca statiunea Rogla este situata in munti la poalele Alpilor si prezinta mari denivelari de teren.
 
Este de mentionat faptul ca Alexandru Babeu, la numai 18 ani, se afla pentru a VI-a oara pe prima treapta a podiumului de premiere, el castigand pana in prezent toate editiile la care a participat, pentru diferite categorii de varsta.

Sursa: http://www.damboviteanul.com/a/7093/alexandru-babeu-%C8%99i-andrei-gherghescu--campioni-balcanici-la-radio-orientare.html

Nota: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.